top of page
Search
  • Writer's pictureStanislav Mirchev

7 предимства на следсватбената фотосесия

Updated: Aug 6, 2020

Организацията на сватбения ден за някой младоженци може да бъде изключително тегав и натоварващ процес а за други да бъди просто забавление :)

Едно от най-важните неща в сватбения ден което трябва да направим е да планираме времето и най-вече това, кога и къде ще бъде фотосесията. Това което съветвам моите младоженци е по възможност този етап от сватбения ден да бъде изместен за възможно най-късен час (около18:00 например) Разбира се поради ред причини това не винаги е възможно. Тук идва и предложението да направим фотосесията в отделен ден.

Именно за това ще поговорим днес.


Известни още като след сватбени сесии, те дават възможност на младоженците да получат сватбени снимки на желана от тях локация, различна от тази в сватбения ден. Да планираме кога и в колко часа да бъдем там и разбира се... да не мислим и да бързаме за поредния ритуал който следва!


Предимствата на този тип фотосесия са много но тук ще загатнем за 7 от тях.

Следсватбена фотосесия


1. Локация, локация, локация!

Да! Умишлено го написах няколко пъти :) Това е едно от най-важните неща за да получите запомнящи се кадри. Някои двойки избират локация, близка до мястото на сватбата им, докато други отиват за съвсем различно и далечно място. Красотата на една следсватбена сесия е, че можете да изберете кога и къде да направим снимките. За някой от вас атрактивна локация би представлявал старинен град като Созопол, Несебър или разкопки като Кабиле например а за други планина, плаж, красива гора или друго. Всяко едно от горе изброените си има своя чар. Въпрос на вкус. Но едно е сигурно, че подобен тип сесия ви дава възможност да получите уникални кадри на уникално място избрано от вас!

Следсватбена фотосесия



2. Метеорологичните условия

Всъщност, това е може би едно от нещата което няма как да планувате в сватбения ден. Ако завали дъжд например и фотосесията пропадне поради липса на закрито (И ПОДХОДЯЩО!) място за снимки не е задължително да унивате и да си проваляте остатъка от деня...

Следсватбена фотосесия


3. Сватбено приготовление част 2

Следсватбената фотосесия ви дава възможност за втори път да изпитате тръпката от приготовлението. Това ви дава възможност да облечете сватбената рокля и костюм за втори път и да не се притеснявате толкова дали ще ги изцапате или повредите по някакъв начин.

Следсватбена фотосесия


4. Без повече бързане

Сватбения ден е забавен, нооо и много забързан. Има ограничения във времето, трябва да се следват ритуали по часове, всеки един от гостите иска да ви види, да си направи снимка със смартфона за да я сподели в социалните мрежи, да се забавлявате в ресторанта, да хапнете от вкусното меню което сте подбради и... има ли време да дишате? Още по-малко да искате да правим красиви снимки? Едва ли...

Следсватбена фотосесия


5. Под светлината на прожекторите

Да, в сватбения ден вие сте под светлината на прожекторите. Повечето младоженци както вече споменах имат желание да прекарат повече време с гостите си и да си направят снимки с тях. И са прави, кога отново ще съберат толкова роднини и приятели на едно място и красиво облечени? Така обикновено нямате време да отделите достатъчно внимание един на друг. След сватбената фотосесия ви дава възможност да излезете от светлината на прожекторите и да покажете любовта си един към друг.

А аз, аз просто ще я запечатам!

Следсватбена фотосесия



6. Реализиране на повече идеи

Както вече разбрахме от предните точки, сватбения ден протича доста динамично.

Обикновено за самата фотосесия е необходимо повече спокойствие и достатъчно време за да се реализират всички ваши и мои идеи за кадри.

Следсватбена фотосесия



7. По-малко стрес

Напрежението и трепетите през сватбения ден могат да направят фотосесиите да изглеждат повече като задължение, отколкото като забавление и възможност да им се насладите. В следсватбената сесия няма да мислите за гостите които ви чакат, няма да ви звънне телефона за да ви питат нещо по организацията в ресторанта, няма да бъдете толкова напрегнати и стегнати както в деня на сватбата.

Следсватбена фотосесия


Е, бъдещи младоженци, надявам се тази статия да ви е била от полза. Споделих ви малка част от моят опит като сватбен фотограф. Разбира се, аз като професионалист бих дал съвет и бих се съобразил с вашето желание. Този пост има за цел да ви покаже какви са предимствата на сесията в отделен ден. Като всяко нещо и тук за някой може да има негативни страни, но тях ги оставям на вашата преценка :)



289 views0 comments
bottom of page